בשל התפשטות נרחבת של כלי בינה מלאכותית AI בעולמנו, והתפתחות כלים זמינים, אשר יכולים להביא לערך רב בכל ארגון, נוצר צורך אמיתי בקרב אנשי מקצוע לא להישאר מאחור אלא להבין את יסודות הטכנולוגיה של AI, גם ללא מיומנות בתכנות. לכן, ביה"ס ללימודי המשך של הטכניון פותח קורס חדש ומעשי, של 10 מפגשים, שנבנה עבור מהנדסים ואקדמאים. זו ההזדמנות שלכם ושלכן להבין איך למצות את הכוח של כלי AI, לגלות עולם רחב של אפשרויות ולהפוך להיות מנהלים/ות בעלי השפעה רחבה.
מדוע ללמוד עכשיו יסודות וכלים ב-AI?
הטמעת טכניקות AI נכונות בארגון מבטיחות שיפור ביצועים בארגון ומספקות תרומה משמעותית ומיידית לכל פרויקט. כיום, ישנו מיקוד רב בטכניקה ספציפית – רשתות עצביות. אך שיטה זו אינה עומדת בינתיים בקריטריון קריטי למהנדסים ומנהלים: שקיפות לתהליך העבודה ויכולת הסבר של המערכת כיצד הגיעה לתוצאה או המלצה כלשהי. לכן בקורס זה, בנוסף לרשתות עצביות, תיחשפו למגוון טכניקות AI נוספות בעלות התאמה מצוינת למקצועות הניהול, הפיתוח העסקי, ההנדסה וניהול מוצר, שהינן בעלות פונטציאל משמעותי לשיפור העבודה שלכם, וגם בעלות "יכולת הסברה" (“explainability”).
אם אתם אקדמאים/ות בתחומי ההנדסה או הניהול, שרוצים לשפר ביצועים ולהתפתח מקצועית, התכנית הזו תעזור לכם להבין את היסודות והטכניקות בתחום AI באופן הרלוונטי ביותר עבורכם, ובהתאמה למגוון רחב של ארגונים ותעשיות.
המטרה העיקרית של התכנית היא להקנות ידע בסיסי ומעשי למשתתפי התכנית על תחום הבינה המלאכותית והשפעתה הטכנולוגית. אחד מיעדי הקורס הוא לצייד את המשתתפים בכלים מעשיים ולהכשיר אותם להשתמש בהם כדי שיוכלו ליישם אותם בעבודתם. כמו כן יזוהו ויודגמו (באמצעות פתרון בנוכחות המשתתפים של תרגילים ובעיות קשות לפתרון באמצעים רגילים וזאת ע״י שימוש בשיטות החדשות השונות) כתריסר שיטות שונות, מבוססות בינה מלאכותית, שיש בהן פוטנציאל לתרום באופן ישיר לשיפור עבודתם של מהנדסים ומנהלים.
בוגרי הנדסה או מדעים, אדריכלים, מהנדסי מערכת, מנהלי פרויקטים, מנהלי מוצר, מנהלי פיתוח עסקי המעוניינים להבין את תחום הבינה המלאכותית אבל גם, ובעדיפות גבוהה, לשפראת ביצועיהם ולהתפתח מקצועית בתחום יישומי בינה מלאכותית במקצוע התמחותם.
תנאי קבלה
- בעלי תואר ראשון בכלכלה/ ניהול / הנדסה / מדעים מדוייקים
- אנגלית ברמה טובה
* מספר המקומות בתוכנית מוגבל
מפגש 1: מבוא – סקירת הקורס, בינה מלאכותית היום, היסטוריה של בינה מלאכותית
מפגש 2: שיטות חיפוש , היסטוריה של בינה מלאכותית, פתרון בעיות, שיטות חיפוש בעצי החלטות
מפגש 3: ייצוג מידע, לוגיקה, מערכות מבוססות כללים, Case Based Reasoning, רשתות סמנטיות, פתרון דוגמאות ולימוד שיטת העבודה באמצעות הנ״ל
מפגש 4: ייצוג מידע, רשתות סמנטיות, מסגרות ותסריטים
מפגש 5: תכנון ופעולות, למידה, פותר הבעיות הכללי (General Problem Solver), מכוניות אוטונומיות, אוטונומיה
מפגש 6: התמודדות עם אי ודאות, רשתות בייסיאניות, לוגיקה עמומה, רשתות מרקוב, תהליך החלטה של מרקוב
מפגש 7: רשתות עצביות, ANNs, סוגי ANNs, איך ANNs לומדים, Hybrids, APIs
מפגש 8: אלגוריתמים אבולוציוניים, מהות ומבנה, לימוד שיטת הבנייה, פתרון דוגמאות, מערכות עמומות גנטיות
מפגש 9: AI עבור תכן הנדסי, הנדסה גנרטיבית, שיטות ייצור משולבות, מערכת AI היברידית כסייען תכן הנדסי
מפגש 10 : מבט לעתיד, ממשקי מוח-מחשב, מציאות מדומה ורבודה AR/VR, ״עולם אמיץ חדש״, סיכום הקורס
פתיחת התכנית: מאי 2023
10 מפגשים אחת לשבוע בימי א' בין השעות 16:30-19:30
סה"כ 30 שעות אקדמיות.
מקום הלימודים
קמפוס הטכניון בת"א, מתחם שרונה. רח' דוד אלעזר 18 (מול הקריה וליד תחנת רכבת השלום).