המגזין

ניהול ומנהיגות

לכל המאמרים

10 עקרונות מעולם האימון האישי להתמודדות העורף במלחמה

בתקופה המורכבת שאנחנו חיים בה, רבים מאיתנו זקוקים לעזרה בהתמודדות המנטלית והמעשית. אימון אישי ועקרונותיו עשויים להקל עלינו ולתת כלים לעבור תקופה משברית. ד"ר ליאור דוד, המנהל המקצועי של קורס אימון (קואוצ'ינג), מציין 10 עקרונות שתוכלו ליישם או לבחור מתוכם את מה שאתם/ן הכי מתחברים אליו.

עקרונות לפיתוח חוסן אישי, צוותי וארגוני בעת משבר

כולם מדברים כעת על חוסן, ועל התפקיד המרכזי של מנהלים ומנהלות בארגונים בפיתוח ושימור החוסן הן האישי והן הארגוני.
מהו חוסן? האם ניתן לנהל אותו? איך מתפקדים נכון בזמן דחק ומשבר של צוות, של עובד ושל המנהל/ת בעצמם?
ד"ר יעל ליבנה, חוקרת ומנהלת אקדמית של הקורס שלנו לניהול ופיתוח המשאב האנושי, אספה את המידע ועונה על השאלות שמעסיקות את כולנו כעת.

"הארגונים האתלטיים"

משבר הקורונה יצר שינוי חסר תקדים שאף ארגון, מנהל ועובד לא יכולים היו לחזות מראש. סקר חדש ומפתיע מלמד אותנו על כלים מוכחים להצלחה של מנהלי פרויקטים וארגונים בגל של שינויים.

מחשבים

לכל המאמרים

מה הבעיה עם מחקר UX?

עם כל הצער שבדבר, תחום UX עוסק בסופו של יום בהתנהגות אנושית, לכן אנחנו לא אמורים להיות מופתעים שקצת קשה לנבא התנהגות. ויטלי מיז'יריצקי, המנהל האקדמי של קורס מחקר חווית משתמש מאמין שכבר הגענו למצב שבו כל ארגון מבין את החשיבות של מחקר UX, אבל עדיין רוב הכישלונות של סטארטאפים למשל, מיוחסים לחוסר התאמה בין המוצר לשוק. אז למה זה קורה, איך זה קשור לחוויות העבר שלנו עם חומוס וסושי ואיך נמנעים ממחקר גרוע שמתגלה כשכבר מאוחר מדי? קראו את הטור של ויטלי

"בשנים האחרונות ניתוח מערכות מידע עבור ארגונים הפך למקצוע מבוקש"

ארגונים מתעדים כל פעולה שנעשית במחלקות השונות שלהם: מכירות, כספים, ייצור, שירות לקוחות ועוד. המשמעות היא מידע ונתונים רבים שנשמרים במערכת המידע של הארגון. מנתח מערכות המידע הוא הגורם המקצועי המגשר בארגון שיודע לאפיין את הצורך העסקי ולתת לארגון את הפתרון הטכנולוגי המתאים ביותר

סייבר ואבטחת מידע

לכל המאמרים

אתגר ההגנה בסייבר והגורם האנושי

בשנים האחרונות ובמיוחד השנה, נרשמת באיראן מגמת עלייה בשימוש בכלי סייבר לצרכים מגוונים כמו איסוף מידע ופגיעה בתשתיות קריטיות. דני סיטרינוביץ, יועץ אקדמי בתכנית מיישם הגנה והתקפת סייבר, חוקר בכיר בסייבר ומומחה לסוגיות איראן וחיזבאללה, מציג את האתגרים שנוצרו וכיצד ניתן להתמודד עימם.

דיגיטל

לכל המאמרים

5 נקודות חוזקה ו-5 נקודות חולשה במערכת הפרסום של פייסבוק

פייסבוק או Meta חגגה השנה 18, ומזכירה לנו כל שנה מחדש שהיא עדיין שחקנית חזקה בעולם הפרסום. אור סגלוביץ, מרצה בקורסי השיווק בטכניון לימודי המשך, מציג 5 חידושים אשר ישפיעו על כל קמפיינר לטובה בשנה הקרובה ועוד 5 נקודות לשיפור שעשויות להשאיר את פייסבוק רלוונטית גם בעתיד.

הנהר הגדול: השוק המקוון

הנהר הגדול של השוק המקוון לוקח ארגונים לעולם חדש של אפשרויות חדשות ולעיתים מבלבלות. לכל ארגון יש את המשוט שלו, אבל ללא היכרות עם הנהר, האפשרויות, הזרמים ועם כל מי ששט בו, אי אפשר להגיע ליעד. אז איך בונים אסטרטגיית שיווק דיגיטלית נכונה בשוק המקוון? כמה טיפים מהמאסטר אורי ניסני.

Alumni Talk UX# ארבעה בוגרים, ארבעה סיפורים

אנחנו גאים לחשוף את דור העתיד של חווית המשתמש בישראל. 4 בוגרי ובוגרות קורס UX מספרים איך הם הגיעו לחווית משתמש, למה בחרו דווקא את התחום הזה ומה הקשר בין מבנים מפורסמים בחו"ל ל-UX?

צילום ועיצוב

לכל המאמרים

הסבה מקצועית מבוקשת – טיפים מהבוגרות שלנו

עיצוב פנים הפך בשנים האחרונות למקצוע מבוקש במסגרת של הסבות מקצועיות. אנחנו פוגשים יותר ויותר נשים וגברים שרוצים להגשים חלון ישן (או חדש) ולהפוך למעצבי פנים. ישנם קורסים רבים בתחום אבל איך בוחרים איפה ללמוד? סיפוריהן של הבוגרות שלנו

כוח העל של העידן הדיגיטלי: המסלול להכשרת מעצבים גרפיים

בעידן הדיגיטלי אין עסק, מותג או ארגון שלא עושים שימוש בעיצוב גרפי. המסלול השנתי לעיצוב גרפי מקצועי נפתח כדי לתת מענה לביקוש והוא מאפשר הכשרה מקיפה, בת שנה, שבסופה הבוגרים יוצאים לשוק עם תיק עבודות וידע רב. "עיצוב גרפי זה מקצוע העתיד. המסלול מכוון לצורכי התעשייה ואנחנו מדברים בו תכלס", אומר קובי גופר, מרצה מוביל בתכנית

"זה קורס חובה לכל צלם חובב"

אם גם אתם צלמים חובבים ובעלי תשוקה לצילום, שהפכו לצלמי הבית של המשפחה ומנצלים את סוף השבוע כדי לצלם בטבע, תוכלו להתפתח ולעלות שלב בקורס צילום דיגיטלי ופוטושופ. "אנחנו רואים את התהליך המקצועי שעוברים הסטודנטים בקורס דרך העבודות שהם מציגים במהלכו".

נדל׳׳ן ותשתיות

לכל המאמרים

רפואה

לכל המאמרים

"תכנית הלימוד השפיעה לטובה על העבודה שלי מול המטופלים במרפאה"

ד"ר עמיד גבר, מומחה ברפואת משפחה, מספר איך הלימודים בבית הספר ללימודי המשך מתקדמים ברפואה השפיעו על תחום העיסוק שלו: "הלימודים הרחיבו את ארגז הכלים שלי ומאפשרים לי לתת מענה טוב למטופלים". פרופסור אהוד גולדהמר, קרדיולוג, מסביר: "המציאות של הרופאים מחייבת את העדכון הזה, רופאים לא יכולים להרשות לעצמם לא להתעדכן באופן שוטף, גם אם הם רבי ניסיון"

רפואה למתקדמים: הטכניון מכשיר את רופאי הצפון

חשבתם שרופאים לומדים רק שבע שנים? תחשבו שוב. "בשביל להיות רופא טוב ומעודכן אתה חייב ללמוד כל הזמן", אומר פרופ' דורון קופלמן, המנהל האקדמי של בית הספר ללימודי המשך מתקדמים ברפואה של הטכניון שמספר על החידושים בתחום

הריני מסכים/ה בזאת כי ברצוני לקבל מידע פרסומי מהטכניון מכון טכנולוגי לישראל ו/או מוסד הטכניון למחקר ופיתוח בע"מ ו/או מי מטעמם, והמידע אודותיי יישמר במאגר לצורכי דיוור ישיר לרבות באמצעות דואר, טלפון, פקס, דואר אלקטרוני, הודעות טקסט וכיו"ב. ידוע לי כי בכל שלב אוכל להודיע על רצוני להפסיק את קבלת המידע הפרסומי באמצעות משלוח הודעה בכתב לכתובת דוא"ל: CS.Marketing@trdf.technion.ac.il

The Butterfly Button