כראש צוות מחקר שהוביל בפקולטה לרפואה בטכניון, פרופ' זקי קריים פיתח שיטה ייחודית, לראשונה בארץ, למדוד את הגורם האחראי ליתר-פעילות של בלוטת התירואיד. מעבדתו בפקולטה לרפואה בטכניון הפכה למובילה בארץ בתחום המחקר בפעילות בלוטת התירואיד. הוא זכה למענקי מחקר מישראל ומחו"ל בתחום זה ושיתף פעולה עם מעבדות מובילות באותו תחום מארצות הברית ומאירופה. תחום אחר במחקרים שלו היה אנדוקרינולוגיה של רבייה, שהיה נושא הדוקטורט שלו במעבדה בארצות הברית מובילה בתחום זה. הוא המשיך במחקרים באותו תחום בחזרתו לישראל בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פירסם 120 מאמרים בעיתונות המובילה בתחום האנדוקרינולוגיה.
פרופ' קריים העביר ארבעה קורסים באנדוקרינולוגיה לסטודנטים לרפואה ולסודנטים למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב, וזכה כל שנה במשך שנים לתואר "מרצה מצטיין" על פי משובי הסטודנטים בקורסים הללו. בנוסף, העביר ארבעה קורסים באנדוקרינולוגיה לסטודנטים לרפואה ולסטודנטים למדעי החיים בפקולטה לרפואה בטכניון, ועבור זה זכה בתואר "מרצה מצטיין מתמיד", תואר שמעונק עבור "הצטיינות יתירה בהוראה לפחות עשר שנים רצופות". מבין כלל המרצים מכל הפקולטות בטכניון במשך כל השנים, 12 מרצים בלבד זכו לתואר זה.
בנוסף, זכה לתואר "מרצה מצטיין" על-ידי המתמחים באנדוקרינולוגיה באוניברסיטת מאונט סיני בניו יורק כל שנה במשך שש שנים עבור קורס בנושא "תקשורת הורמונלית" שהעביר למתמחים אלה בקיץ בניו יורק במשך שש שנים.