פרופ' (אונ' ביילור) גלעד עמיאל
פרופ' גלעד אליהו עמיאל הוא בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע. את התמחותו סיים במחלקה לאורולוגיה במרכז הרפואי בני-ציון בחיפה, ובמקביל הקדיש שנתיים למחקר בסיסי (1998-2000 כעמית מחקר במעבדה להנדסת רקמות ותרפיה תאית במחלקה האורולוגית בבית החולים לילדים, בית הספר לרפואה של הרווארד בבוסטון, בפיקוחו של פרופ' אנתוני אטאלה. עם השלמת ההתמחות באורולוגיה בשנת 2003, הוא התקבל ל Fellowship מחקרי וקליני באורולוגיה אונקולוגית ולפרוסקופיה ב-, Scott Department of Urology, Baylor College of Medicine ביוסטון, טקסס (2004-2006) שם הקים מעבדה להנדסת רקמות, המתמקדת במחקר בשחזור דרכי המין והשתן. לאחר מכן, פרופ' עמיאל הצטרף לסגל באוניברסיטת ביילור בשנת 2007 והיה פרופסור חבר, מנהל החינוך הרפואי, ומנהל המעבדה להנדסת רקמות של דרכי השתן. בפברואר 2015 הוא קיבל את הנהלת המחלקה לאורולוגיה במרכז הרפואי רמב"ם, תוך שמירה על עמדתו כפרופסור חבר Baylor College of Medicine. פרופ' עמיאל קיבל לאחרונה מענק ממכון המחקר הקליני של רמב"ם (CRIR) וכיום שוקד על בניית המעבדה לשיקום דרכי המין והשתן במכון המחקר הקליני ברמב"ם.
התמחותו הקלינית של פרופ' עמיאל מורכבת מאורולוגיה מאונקולוגית ושחזור דרכי המין והשתן. הוא מבצע ניתוחים בשיטה רובוטית, לפרוסקופית, ופתוחה לסרטן כיס השתן, כליות, ערמונית, אשכים וסרטן הפין, כולל כריתת כליה חלקית רובוטית, כריתת שלפוחית רובוטית, ופעולות שחזור מורכבות לדרכי השתן. המחקר הבסיסי של פרופ' עמיאל מתמקד בשיקום דרכי המין והשתן ע"י ניצול מטריצות ביולוגיות ותאי גזע ממקור שומן. המחקרים הקליניים שלו מתמקדים בטיפולים לסרטן שלפוחית השתן, סרטן הערמונית, וחינוך רפואי.
פרופ' עמיאל קיבל מספר פרסים בתחום ההוראה והחינוך ועד לאחרונה (10/2015) שימש כנשיא האגודה האמריקנית לחינוך למלחמה בסרטן (AACE). כיום הוא מכהן כיו"ר המועצה המייעצת לAACE-. בנוסף, פרופ' עמיאל חבר באיגוד האורולוגים האמריקאי (AUA), האגודה למחקר באורולוגיה (URS), המערך לקידום הטיפול בסרטן שלפוחית השתן (BCAN), החברה להנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית הבינלאומית (TERMIS), ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) ועוד. הוא עורך שותף של כתב העת של Journal of Cancer Education וסוקר של מספר כתבי עת בנושאי אורולוגיה, חינוך והנדסה ביוטכנולוגית. הוא קיבל עד כה 16 מענקי מחקר, לרבות מענק NIH-SBIR בהיקף של מעל 3 מיליון דולרים והיה חוקר ראשי או שותף בניסויים קליניים רבים. הוא כתב בשיתוף מעל 60 פרסומים בכתבי עת מדעיים ופרקים בספרים.