הטכניון הינו המוסד האקדמי המוביל בישראל המכשיר מודדים מוסמכים במסגרת לימודי תואר ראשון (BSc) במסלול ארבע-שנתי או תלת-שנתי במיפוי ובגיאו-אינפורמציה.
תחום המיפוי והמדידות מהווה מרכיב מרכזי בפעילות המשק הלאומי. בחיים המודרניים הוא מהווה חלק חשוב ובלתי נפרד מתחום התשתיות, הפיתוח, ההנדסה והבינוי. להסדרתו בכלים משפטיים מודרניים יש חשיבות רבה ביותר.
כל פרויקט הנדסי ותכנוני מתחיל, ומסתיים במדידה, מדידה – המבטיחה את הרצף שבין התכנון לפיתוח, הבינוי והרישום. לפני כל פרויקט מבצעים מדידות לצרכי תכנון, במהלך הפרויקט ניתנים שירותי ביצוע לקבלנים ובסיום הפרויקט מכינים תכניות לצרכי רישום שקובעות את גבולות זכויות הקניין לקראת רישומן במרשם המקרקעין (טאבו).
בישראל נמצאים כיום רק כ-1000 מודדים מוסמכים. זהו מספר נמוך ביותר, ובהשוואה למרבית מדינות אירופה ויחסית לגודל האוכלוסייה, ישראל זקוקה ל-2000 עד 2500 מודדים מוסמכים.
הביקוש למודדים מוסמכים מתחזק גם לאור תאוצת תהליכי הפיתוח של התשתיות הלאומיות והקמת פרוייקטי נדל"ן גדולים. על מנת לתת מענה לצורך הלאומי, הורה משרד השיכון והבינוי לגבש תכנית ללימודי הסבה לבוגרי תואר ראשון לקראת רישיון כמודד מוסמך.
הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון-מכון טכנולוגי לישראל, בשיתוף המרכז למיפוי בישראל, גיבשו תכנית לימודים המכשירה את לומדיה לקראת קבלת רישיון מודד מוסמך וזאת לאחר השלמת תקופת הסטאז' (התאמנות).
הפרסומים האחרונים:
>> הביקוש במקצוע הזה גדול: תכנית לימודים ייחודית יוצאת לדרך: אתר וואלה, לקריאה >>
>> הטכניון פותח מסלול חדש – זה המקצוע המעניין שיהיה ניתן לרכוש: ברקע המחסור החמור באנשי מקצוע בתחום המיפוי והמדידות, הטכניון פותח תוכנית הסבה מקצועית , אתר ICE, לקריאה >>
>> בעקבות המחסור במודדים מוסמכים – הטכניון פותח תכנית הסבת אקדמאים: רק כ-1,000 מודדים מוסמכים פעילים היום בענף הנדל"ן בישראל, אתר MAGDILIM, לקריאה >>
>> המשבר בענף הבנייה שאף אחד לא מדבר עליו: לאן יוביל המחסור הכרוני והמשמעותי של מודדים בענף הבנייה?, אתר MAGDILIM, לקריאה >>