אנחנו מוקפים באפליקציות ומערכות מחשב שמנסות להתחרות על תשומת ליבנו – ועל כיסנו. הצלחתם של מוצרים ושירותים ממוחשבים תלויה בחוויית השימוש שהם מספקים. מוצרים ושירותים שאינם נוחים לשימוש, יפסידו את השוק למערכות נוחות יותר לשימוש. ממשקים של מערכות עבודה שלא תוכננו נכון, עלולות להטעות משתמשים, מה שעלול להוביל להפסדים כספיים, ואפילו לאסונות של ממש. מערכות שתוכננו נכון יספקו למשתמשים שלהם יתרון, יגדילו את יעילות העבודה, יקצרו את הזמן הנדרש להשגת יעדי המשתמש – וישפרו את חווית השימוש במוצר.
תחום אפיון הממשק וחווית המשתמש (User Experience design, או בקיצור UX), עוסק בתכנון האינטראקציה בין משתמשים למערכות המחשב. מאפייני חווית משתמש חוקרים את קהל היעד אליו הם מכוונים, מגבשים הבנה עמוקה של צרכיהם, הציפיות שלהם ויכולותיהם, ובהתאם – מתכננים את ארכיטקטורת המידע ואת מבנה המסכים ותהליכי העבודה. הם מכוונים ליצירת חווית שימוש זורמת, נוחה ומהנה.
בימים אלה השוק צמא לאנשי UX יצירתיים ומוכשרים, בעלי כלים וידע שידעו להתמודד עם העומס המנטלי והדיגיטלי שכולנו חווים. מעצב משתמש טוב חושב בצורה מורכבת למדי איך להפוך את החיים שלנו לפשוטים יותר.
סגל ההוראה
כל המרצים שלנו עוסקים שנים רבות בתחום אפיון משתמש מזוויות שונות על מנת ליצור עבורכם קורס שמשלב את הכיוונים השונים והמיוחדים של עולם ה-UX. אבל הכי חשוב – כולם אוהבים מאוד ללמד, להדריך ולהעביר את הידע העצום שלהם הלאה, ומשום כך הם גם מרצים מעולים.
רן לירון – מנהל אקדמי ומרצה בכיר
Head of UX בחברת SKAI ומנטור ב- Google for Startups
בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום אפיון וחווית משתמש, במגוון תפקידים בתעשייה. הוביל פרויקטי UX מול הגופים הגדולים במשק (חברות היי-טק, הבנקים הגדולים, משרדי ממשלה, צה"ל ועוד). כמו גם סטרטאפים בראשית דרכם. מתמחה בחיבור שבין טכנולוגיה, צרכים עסקיים וצרכי המשתמשים. רן מרצה ומוביל תכוניות הדרכה בתחום הממשק וחוויית המשתמש מזה כעשור.
ענת אלון – מרצה
מובילת חווית משתמש וניהול מוצר בחברת IQVIA
בעלת מעל 10 שנות ניסיון באפיון חווית משתמש. בנתה תכניות מחקר והובילה תהליכי אפיון עבור חברות מתחומים שונים בשוק הישראלי והגלובאלי.
מתמחה באפיון מבוסס מחקר ותכנון חווית המשתמש כחלק מחוויית הלקוח. באמצעות תהליכי האפיון מחברת בין יעדים עסקיים לבין דרכי השגתם באמצעות ממשקים דיגיטליים חוצי פלטפורמות.
ויטאלי מיז'יריצקי – מרצה
ראש צוות חוויית משתמש ב- HP ומנטור ב-Startups for Google
בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מאוניברסיטת בן -גוריון. עוסק בתחום חוויית המשתמש מ -2006 ,חלקן בתור יועץ בחברות פרויקטים וחלקן בתור ראש צוות חוויית משתמש בחברות היי-טק בתחומים שונים. נמנה על צוות ההקמה של UXI – ארגון חוויית
משתמש ישראל. מאפיין וחוקר חוויית משתמש, עם התמחות במערכות מורכבות המיועדות לסביבות ארגוניות.
ישי כהן – מרצה
Head of UX בחברת Evinced
בוגר תואר ראשון ושני באפיון חווית משתמש ובעל ניסיון של כ-17 שנים. במהלך השנים הוביל מגוון תהליכי אפיון, בארגונים שונים: החל מחברות גדולות ומוצרים עסקיים ועד לסטארט אפים עם מוצרים המיועדים למשתמשת הפרטית. בכל הפרויקטים האלה המיקוד היה בלגרום למשתמשים להבין, לרצות ואפילו לאהוב את המוצר והשימוש בו.
סיונה שרלג – מרצה
יועצת UX ומנחת סדנאות Human Centered Design
עוסקת בחווית משתמש מ-2008. מייעצת לסטארטאפים, חברות, ארגונים ועמותות בתהליכי יצירת מוצרים או שירותים ממוקדי א.נשים. יוזמת הפודקאסט WE TALK מבית קהילת – WE Women Experience ,קהילה לנשות מוצר, עיצוב וחווית משתמש שמונה כבר למעלה מ-7,000 נשות מקצוע. מתמחה במערכות מורכבות, בייעול תהליכים ואסטרטגיית UX.
עומר מורג – מרצה
Senior Product Designer בחברת JFrog
בוגר לימודי תקשורת חזותית מהמרכז האקדמי ויצו חיפה. מגיע עם ניסיון של אפיון ועיצוב ממשקים עבור חברות מוצר וחברות פרויקטים בתחומים שונים.
כיום מעצב בכיר בחברת JFrog בתחום ה-DevOps Software . חלק מקבוצת המנטורים של קבוצת Startup Designers ו-The Product Lounge.
איפה הבוגרים שלנו עובדים?
מאפייני ממשק נדרשים להתמודד עם קשת רחבה של תחומי ידע ומוצרים. הם צריכים לדעת כיצד לבצע מחקר מקדים ומחקר מאשרר, וכיצד לתכנן אתרים, אפליקציות ומערכות מורכבות.
כבוגרי מסלול לימודי ממשק וחוויית משתמש ביחידה ללימודי המשך של הטכניון, תצטיידו בידע וניסיון שיאפשרו לכם להשתלב כאנשי UX במגוון מסגרות בתעשייה ואף לשפר ולשכלל את הידע שלכם במידה שהנכם כבר עובדים בתחום זה.
תכנית הלימודים משלבת לימודי חומר תאורטי מקיף עם סדנאות להתנסות מעשית, הינה חווייתית ויצירתית. מטרתה להעניק לכם את הכלים ליצור מוצר מנצח עבור המשתמשים שלכם.
התוכנית מקיפה ביותר ומספקת ליווי אישי של הסטודנטים ותרגול מעשי רב. היא לא עוסקת רק באפיון אתרים או באפליקציות, אלא מספקת הזדמנות להתנסות בכול סוגי הסביבות עמם נדרשים להתמודד מאפייני ממשק.
התוכנית מיועדת לבעלי רקע מקצועי המשיק לתחום אפיון הממשק, כגון מנהלי מוצר, מעצבים, מפתחים ואנשי שיווק דיגיטלי, או לבעלי רקע אקדמי רלוונטי – בפסיכולוגיה, עיצוב, ארכיטקטורה או תוכנה.
אפיון ממשק הוא תחום מולטי-דיספלנרי מורכב, הדורש הבנה במגוון עולמות תוכן שונים – טכנולוגיה, פסיכולוגיה ועיצוב. העוסקים בתחום מגיעים בד"כ מאחד התחומים הללו, ומרחיבים את הבנתם לתחומים הנוספים שנדרשים לעוסק בתחום. בכדי להפיק את המרב מן התוכנית נדרש רקע או ניסיון באחד התחומים הללו.
- רקע מקצועי או אקדמי רלוונטי בהתאם לרשום בסעיף לעיל.
- אנגלית ברמה גבוהה
- נכונות להשקיע את הזמן הנדרש, בכיתה ובבית, להעמקה והתנסות
* יש להצטייד במחשב נייד לחלק מהמפגשים לטובת תרגול בכיתה.
הקורס UX של הטכניון בנוי ממקבצי לימוד נושאיים. בכול מקבץ מועברים סדרה של שיעורי עומק, ובסופו – סדנת התנסות מעשית. תהליך למידה זה מאפשר למשתתפים לרכוש ידע מעמיק בנושאי הלימוד, ולאחר מכן לתרגל ולהפנים את הידע שנרכש באמצעות סדנת התנסות מעשית.
עיקרי הקורס:
- מבוא לאפיון ממשק וחווית משתמש
- תהליך ותוצרי אפיון
- יסודות העיצוב
- כלי עבודה באפיון ממשקים
- Figma
- ארכיטקטורת מידע
- פסיכולוגיה ואפיון ממשקים – פסיכולוגיה קוגניטיבית וחברתית
- מתודולוגיה מחקרית ושיטות מחקר כמותניות ואיכותניות
- סדנת מחקר משתמשים
- אנליטיקה
- מובייל ואפיון לריבוי פלטפורמות
- אפיון מערכות מורכבות
- איפיון מערכות מבוססות AI
- הכנה לעולם העבודה
- פרויקט גמר – בסופו יוצגו הפרויקטים בפני פאנל של מומחים (ומגייסים) מהתעשייה
נושאים נוספים שניגע בהם במהלך הקורס:
- Design Thinking סדנת
- משחוק (Gamification)
- יסודות ניהול המוצר
- מיקרו קופי
לימודי בוקר בימי ו': 34 מפגשים בהיקף של 210 שעות אקדמיות, בימי ו' בשעות 8:30-13:30 או 8:30-12:30, סה"כ כ-10 חודשים.
בוגרים מספרים

עבדתי בתחום עוד לפני הקורס במגוון תפקידים, וכשהמוצר שעבדתי עליו גדל, בניתי את התפקיד בחברה שלי ורציתי כלים נוספים, לכן הגעתי לקורס. הטכניון נשמע לי מסלול מקיף וגם יותר טכני מאשר קורסים שהתעסקו בעיצוב, ופחות ב-Core של עיצוב UX.
בקורס קיבלתי הבנה וידע מעמיק על בחירות שיוזרים יכולים לעשות מבחינה פסיכולוגית. למדתי שיטת עבודה לתכנון מוצר לפני שמעצבים אותו. למדתי איך לקבל החלטות מושכלות ונכונות. אני ממליץ על הקורס ועל רן המנהל האקדמי - אין עוד כמוהו בתעשייה, הוא יודע לפנות את הזמן ולהשקיע בכל מי שלמד אצלו.

מחקר שוק הוביל אותי למסלול ללימודי UX בטכניון, בשל הסילבוס המקיף והמרצים שבאים ישירות מהתעשייה - נושמים אותה בבוקר ומספרים לנו עליה בערב בכיתה. המרצים מצויינים בלהעביר את החומר ובלעורר בנו סקרנות. קיבלתי הרבה ליווי ועזרה עם תיק העבודות ובקבלה למשרה הראשונה שלי. אני עובדת בתחום כשנה וחצי, בימים אלו אני נוודת דיגיטלית וממשיכה את העשייה מרחוק, ואני חוזרת למתודולגיות שלמדתי בקורס כדי לצלוח את העבודה בעזרתן.
אני לגמרי ממליצה על התוכנית!

לפני הקורס לא עסקתי בתחום UX אך התעניינתי בו מאוד ולכן נרשמתי לקורס. כשהתלבטתי היכן ללמוד דיברתי עם ישי כהן, אחד המרצים בקורס UX בטכניון והתרשמתי לטובה.
הקורס בהחלט נתן לי כלים מעשיים, הן מטכניקות מחקר, שימוש בתוכנות ומעל הכל צורת חשיבה של מאפיין UX.
כיוון ונכנסתי לתחום דרך הקורס אני מיישם את מה שלמדתי בכל האספקטים בעבודה היומיומית שלי. כמו כן, הקורס שינה בהליכי העבודה שלי להקשיב ולהבין יותר לעומק את חבריי לעבודה ואת החשיבות של עבודת צוות.
אני ממליץ בחום לקולגות על קורס UX בלימודי המשך בטכניון , בנוסף למקצוע, הקורס שיפר את יכולותיי בעבודת צוות והביא לי ערך מוסף.

כאשר חיפשתי איפה ללמוד UX, הופתעתי שיש קורס כזה בטכניון (מיד חשבתי - זה צריך להיות משהו רציני). ולא טעיתי.קורס אינטנסיבי, סופר מקצועי ומעניין, מכיל ידע אינסופי. מגוון רחב של מרצים ברמה גבוהה שעשו הכל בשביל ההצלחה שלנו. חשוב לציין שכל המרצים מתעשייה, לכן חומרי לימוד הכי מעודכנים (זה האחד הקריטריונים שבזכותו בחרתי ללמוד פה). המרצים זמינים לשאלות והתייעצות בכל רגע נתון.
אני מרגישה שקורס הזה נתן לי באמת את כל הידע והכלים בשביל להתפתח ולהצליח במקצוע. מאוד נהנתי ללמוד פה, ואני אמליץ בחום את הקורס לאחרים!

הגעתי מעולם האדריכלות ורציתי לחפש כיוונים אחרים. תוך כדי הקורס התחברתי מאוד לעולמות הUX והבנתי שאני רוצה להמשיך בזה. בחרתי בטכניון כי דיברתי עם מספר מוסדות ועם בוגרים שלמדו את הקורס בטכניון והייתי מרוצה מההמלצות שלהם. הקורס נותן "מבט על" על התחום בצורה ממש טובה, הרגשתי שבכל פרויקט שאני ניגשת אליו, יש לי כיוון ופרוצדורה מסודרת איך להתחיל ולסיים אותו.
אני ממליצה על הקורס בזכות המרצים שנותנים את כל תשומת הלב, הרבה יותר ממה שציפיתי! מרצים מעורבים וזה היה ממש בולט, פרויקט הגמר שלי גרף הרבה מחמאות, ואין ספק שהמרצים עזרו לי להתקדם.
כיום, אני לומדת לתואר שני באינטראקצית אדם-מחשב, ומשום שלמדתי את הקורס אני מרגישה שיש לי בסיס מאוד טוב ללימודים בתואר.

השילוב של כל המרצים בקורס העניק לי הבנה על מה קורה בשוק בישראל. אהבתי במיוחד שכל אחד מהמרצים נותן את נקודת המבט שלו על התעשייה.
בזכות הלימודים והניסיון, אני מרגישה הרבה יותר ביטחון עצמי. היום, כשאני מתחילה תהליכים, אני יודעת לנתח באמת "האם זה נותן ערך ללקוח, למשתמש?" ויודעת להחליט אם כן או לא.

הייתי מורה ורציתי לשנות את הקריירה. חבר שלי המליץ על התחום, והתכנים של הקורס בטכניון מאוד הרשימו אותי. בקורס למדתי את הבסיס , את התשתית, איך התהליך עובד. מעבר לזה למדתי גם התוכנה Figma והכלים של האפיון ועיצוב.
אני עדיין זוכר את התהליך של חווית המשתמש בעל פה!
אני מאוד ממליץ על הקורס, כי זה עזר לי ממש לשנות את הקריירה , את החיים. כל המרצים יודעים מה הם עושים ומחוברים עם כל האנשים בתחום, אני מרגיש את הקהילה. הגעתי למשרה הנוכחית שלי דרך קבוצת בוגרי הקורס.

תחום ה-UX (חווית המשתמש) מעניין אותי מאוד ומשום שראיתי שיש בו עתיד מקצועי, החלטתי ללמוד את התחום. קיבלתי המלצה על הקורס של הטכניון מבוגר שמצא עבודה תוך זמן קצר לאחר סיומו.
הקורס היה מעולה, המרצים ברמה מאוד גבוהה, התכנים היו מאוד פרקטיים וקיבלתי כלים מעשיים שאני משתמש בהם. לאחר הקורס, דרך העבודה שלי השתפרה - לפני כל עיצוב אני שואל שאלות, עושה יותר מחקר מקדים ומנסה להבין לעומק את היעדים העסקיים של כל פרויקט.
החוויה שלי מהקורס הייתה טובה וכבר המלצתי לקולגות שלי על הקורס של ביה"ס ללימודי המשך של הטכניון.

