"התלמידים מתרגלים מתקפת סייבר שעלולה לנתק את מערך האנרגיה של המדינה"

בני הנוער שלוקחים חלק בסייבר קאמפ (Cyber Campׂׂ) במהלך חופשת הקיץ, מתרגלים סימולציות לתקיפות רשת, מבקרים במתקני סייבר ולומדים לשמור על עצמם בעולם הדיגיטלי. המסלול הראשון הסתיים והמסלול השני נפתח בקרוב. דיווח מהשטח

12/07/2017

"לנושא הסייבר בעולם הדיגיטלי יש חשיבות גדולה בקרב בני נוער וצעירים שמתמודדים עם סביבות וירטואליות פריצות" מסלול סייבר קאמפ לתלמידי תיכון נפתח בטכניון

שני מסלולי "סייבר קאמפ" (Cyber Camp) של הטכניון היחידה ללימודי המשך מתקיימים בחופשת הקיץ, ומזמינים בני נוער בגיל התיכון ללמוד, להתנסות ולהתפתח בעולם הסייבר, שמהווה את אחד התחומים המבוקשים והמדוברים. המסלול מנוהל מקצועית על ידי מומחים מהאקדמיה ומועבר ע"י מרצים בולטים בתחום. אתי ברגר, מומחית לסייבר ופרטיות, בעלת נסיון של 25 שנה, מרצה במסלול ומשלימה בימים אלו גם עבודת דוקטורט בנושא "פרטיות בעולם הדיגיטלי", מדגישה את חשיבות נושא הסייבר בעולם הדיגיטלי והקניית הידע בתחום בקרב בני נוער וצעירים שמתמודדים עם סביבות וירטואליות פריצות.

המחזור הראשון של הקאמפ החל בתחילת יולי והסתיים ביום חמישי האחרון (13.7) ונמשך שבועיים בכיתות הקמפוס של הטכניון היחידה ללימודי המשך במתחם שרונה בתל אביב. המחזור הבא ייפתח ב30.7 ויימשך עד 10 באוגוסט.
לפרטים והרשמה למחזור השני של Technion Cyber Camp לחצו כאן >

הקאמפ כולל סיורים מחוץ לכיתות הלימוד והתלמידים מבקרים במתקן Cyber Gym של חברת החשמל, במהלך יום שכולל סימולציות להכשרת לוחמי סייבר ותרגול הגנתי מפני מתקפות סייבר, שעלולות לנתק את כל מערך האנרגיה של המדינה.

"התלמידים יבקרו גם במתקן Cyber Gym של חברת החשמל, במהלך יום שיכלול סימולציות להכשרת לוחמי סייבר ותרגול הגנתי מפני מתקפות סייבר שעלולות לנתק את כל מערך האנרגיה של המדינה"

בוגרי המחזור הראשון של הסייבר קאמפ בטכניון. "להבין מה זה סייבר, מהמושגים הבסיסיים ביותר ועד למורכבים ביותר"

"תכנית הלימוד בקאמפ מתמקדת באסטרטגיית "צוות אדום" שהוא צוות התקפי וכולל את כל סוגי הסייבר", מסבירה ברגר, "התלמידים מתמודדים עם סימולציות סייבר שונות. הם מתחלקים לזוגות ועל כל זוג מוטלת משימה לביצוע ניתוח רשת, הבנת החולשות והפגיעויות, תקיפה וקבלת שליטה על העמדה. התרגיל משלב חשיבה מחוץ לקופסא, עבודת צוות, חקירה וחתירה לנצחון".

הדמית תקיפה בזמן אמת

בין נושאי הלימוד מתוודעים התלמידים למערכות הפעלה שונות, רוכשים מיומנויות פיתוח ונחשפים לעולם ה- Malwares ולעולם של ה-IoT. בסיום המסלול עוברים התלמידים בחינה ולבוגרים תינתן תעודת סיום מטעם הטכניון -היחידה ללימודי המשך. "המשתתפים שלנו בקאמפ הם בני נוער בעלי רקע בתחום המחשבים או הסייבר שמתעניינים בתחום", אומרת ברגר, "המטרה שלנו היא לקחת את הידע שיש להם או את הבסיס שיש להם בתחום ולעגלו למקשה אחת כדי שיכולו באמת להבין מה זה סייבר, מהמושגים הבסיסיים ביותר ועד למורכבים ביותר כך שיהיו להם כישורי תקיפה והגנה".

מחזור נוסף של Cyber Camp – מסלול סייבר לנוער, יפתח בחופשת הקיץ. לפרטים נוספים והרשמה בטלפון 04-8294228

• 15/02/2016
    שמרו על המייל שלכם

כי אפשר לפרוץ אליו בקלות ואם אפשר לפרוץ למייל הפרטי – תארו לעצמכם איך ארגונים שומרים על מאגרי המידע שלהם, או, לחילופין, מנהלים התקפות סייבר לתועלת הארגון. מסלול ייחודי של הטכניון – היחידה ללימודי המשך, מכשיר את מומחי הסייבר הטובים במשק