מהנדסים מחפשים משמעות

גם מהנדסים ש"יושבים" במקום נוח ועם משכורת מכובדת, חושבים על לימודי תואר שני. בניסיון להבין את התופעה עולות סיבות רבות – עניין, אתגר, קידום, התמקצעות, הסבה, אך יותר מהכל, כמו כולנו - מהנדסים מחפשים את הסיפוק מהקריירה

15/05/2016

עמיר פלד: "מהנדס אינו יכול להיות מנותק מהראייה המערכתית של הארגון"

עמיר פלד, מהנדס חשמל ב-Microsemi, שמונה לאחרונה למהנדס מערכת בארגון, התחיל לחפש לפני 5 שנים תואר שני שמתאים ליכולות ולניסיון שלו ועשוי לקדם אותו בקריירה. "אחרי מספר שנים בתעשיית ההייטק הרגשתי קצת תקוע" מספר עמיר, "מצד אחד הייתי במקום מצוין בקריירה אך מצד שני לא ראיתי איך אני ממשיך לעשות את אותם תפקידים עוד 10 שנים". לאחר חיפוש קצר בגוגל והתלבטות עם חברים מהתעשייה, הוא שמע על התואר השני בהנדסת מערכות בטכניון בקמפוס בת"א והיה נראה לו שהוא מצא את התואר שהוא מחפש. "גם בתעשיית ההנדסה השמרנית יחסית כבר הבינו שמהנדס אינו יכול להיות מנותק מהראייה המערכתית של הארגון וחייב להבין את הצרכים השיווקיים, הכלכליים, התפעוליים ולראות תמונה מורכבת ורחבה יותר. בנושא הזה – דווקא התואר הזה מקדים את התעשייה שמיישמת את הנושא רק בשנים האחרונות" אומר עמיר. "בנוסף, הלימודים היו קרובים לבית ורוכזו ליום אחד בשבוע, ככה שלא ממש הפסדתי שעות עבודה או זמן משפחה."

גם רועי ביק, מהנדס תוכנה צעיר הרגיש צורך לחפש אתגר ומשמעות בתחום העיסוק שלו. "אחת המטרות שלי בלימודי ה-MBA הייתה להקים מיזם עצמאי, אך לא הייתי בטוח שיש לי את הכלים המתאימים לזה." מספר רועי. "דווקא החיבור לירון, שיחד איתו הקמתי את Moovit, והתמיכה שקיבלנו מהמרצים – קידמו אותנו למקום בו אנו נמצאים היום". כיום Moovit היא אפליקציית התחבורה הציבורית המובילה בעולם עם 30 מיליון משתמשים. "אחד היתרונות הגדולים של תכנית ה-MBA בקמפוס שרונה הוא ההרכב האנושי הייחודי – הן ברמה המקצועית והן בהפריה ההדדית. לא הייתי מוותר על לימודי התואר השני שלי בטכניון" מסיים רועי.

ואכן, מהנדסים רבים בתעשייה מוצאים עצמם, דווקא מהמקום הנוח שבו הם נמצאים, מחפשים לימודי תואר שני ומאתגרים את עצמם בלימודים מתקדמים תוך כדי עבודה במשרה מלאה וחיי משפחה עמוסים. "למהנדסים היום אין את הפריבילגיה לנוח על זרי הדפנה" טוען פרופ' ירח דויטשר מהפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון ויועץ אקדמי בתכנית לתואר שני בלימודי מקרקעין בטכניון. "הם חייבים לעדכן את הידע שלהם, לקבל כלים חדשים ולצבור יתרון תחרותי על החברים שלהם בתעשייה. במקרה הזה הקמפוס החדש של הטכניון בתל אביב מהווה פתרון מצוין מאחר והוא ממוקם בלב אזור התעשייה ובסמוך לדרכי הגישה המרכזיים לעיר."

שילוב מנצח בין מצוינות, נוחות ויישומיות

אחרי שהבנו את הצורך בלימודי תואר שני, אנחנו קופצים לקמפוס שרונה החדש של הטכניון בת"א. הגענו לקמפוס בשעות הצהריים המאוחרות ועל הדשא מצאנו עשרות אנשים – עושים פיקניק, שותים קפה ונהנים מהשמש הנעימה של האביב. על פניו, לא סביבת הלימודים שלה אתה מצפה בטכניון. "שלא תטעו" אומר לנו עודד רביב, מנהל היחידה ללימודי המשך כשאנחנו פוגשים אותו במשרדים שלו במתחם שרונה. "הלימודים לתואר שני הם ברמה הטכניונית הגבוהה ביותר וכשהסטודנטים שלנו נכנסים לכיתה הם בדיוק כמו כל סטודנט לתואר שני בקמפוס החיפאי. למעשה, כיום שליש מהסטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון הינם תלמידי היחידה ללימודי המשך, ובאופן מפתיע הציונים שלהם לא פחות טובים מהציונים של חבריהם בחיפה. מטרת העל של היחידה ללימודי המשך, הינה הנגשת המצוינות האקדמית של הטכניון לאקדמאים מאזור המרכז המבקשים ידע ייחודי בדגש על טכנולוגיה, חדשנות ויזמות."

מנהל היחידה, עודד רביב: כיום שליש מהסטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון הינם תלמידי היחידה ללימודי המשך

"כיום שליש מהסטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון הינם תלמידי היחידה ללימודי המשך"

ציפי אמויאל, מנהלת קמפוס שרונה מוסיפה: "בניגוד לעבר, הקהל שמגיע ללמוד בקמפוס שרונה בת"א לא מורכב רק מבוגרי טכניון. הקמפוס החדש בלב ת"א מושך אליו גם בוגרים מצטיינים של אוניברסיטאות אחרות המעוניינים לקבל את הידע הייחודי שמעניק הטכניון. הקהל שלנו מאופיין בעיקר במהנדסים בתפקידי ניהול ביניים שלא מחפשים קריירה מחקרית, אלא תואר שני מובנה, ממוקד ומותאם מבחינת שעות ומיקום לקצב החיים המהיר, תוך שמירה על רמה אקדמית גבוהה."

בשנת הלימודים הקרובה, מציעה היחידה ללימודי המשך 2 מסלולים לתואר שני:
ME בהנדסת מערכות
ME בהנדסה ביו-רפואית

מתחם שרונה, תל אביב

למידע נוסף והרשמה: 077-887-5050 או במייל. Mokedm@trdf.technion.ac.il

• 15/05/2016
    מהנדסים מחפשים משמעות

גם מהנדסים ש"יושבים" במקום נוח ועם משכורת מכובדת, חושבים על לימודי תואר שני. בניסיון להבין את התופעה עולות סיבות רבות – עניין, אתגר, קידום, התמקצעות, הסבה, אך יותר מהכל, כמו כולנו – מהנדסים מחפשים את הסיפוק מהקריירה

• 15/12/2014
    עם יד על דופק הארגון

הם אחראים על העתיד הטכנולוגי של הארגון, צריכים להכיר מגוון רב של טכנולוגיות ופתרונות מתקדמים ובנוסף – לדעת להתנהל במסגרת תקציב ואל מול ספקים. אז מה מצפה למנתחי מערכות מידע ומה עוד הם צריכים ללמוד?

• 15/12/2015
    אנשי הפתרונות

מנתחי מערכות מידע הם המומחים עליהם מסתמך הארגון בכדי שיאפיינו, יעצבו, יפתחו ויטמיעו עבורו את הפתרונות הטכנולוגיים הטובים ביותר. מוכנים להיות האנשים עם כל הפתרונות? כל הפרטים בכתבה