מגשימה חלום

רק אחרי שבנה הבכור אובחן כבעל הפרעת קשב טליה דניאלי גילתה את תחום האימון והחליטה להחליף מקצוע. סיפור מעורר השראה על שינוי בקריירה שהשפיע על כל המשפחה

15/03/2013

טליה דניאלי

שמי טליה דניאלי, בת 44, נשואה לשמוליק ואימא ל-3 ילדים (16,12,4).

בעלת תואר B.A בניהול וכלכלה מהאוניברסיטה הפתוחה, ובעלת ניסיון של למעלה מ-18 שנים בתחום הניהול- שרות לקוחות, שימור, ניהול גביה וניהול פרויקטים. בתפקידי האחרון ניהלתי את מחלקת החברות בחברה ציבורית גדולה, והייתי אחראית על תחום הגביה ושרות הלקוחות בחברה.

בני הבכור, אובחן בכתה ב' כבעל הפרעת קשב והיפראקטיביות. בתקופה זו הרגשתי שאני רק רוצה לעבור את היום ולשרוד אותו. לא הבנתי מדוע הילד מתנהג כפי שהתנהג, למה אני מקבלת טלפונים יומיים מבית הספר ומהורים לילדים אחרים בכתה, למה אני צריכה להיות להתנצל תמידית בפני העולם ולהיות בהתגוננות אינסופית… חוסר האונים הוביל אותי לרצות להבין מה עומד מולי.

"החלטתי ללמוד את זה באופן מקצועי, וכך הגעתי לקורס הראשון שנפתח בטכניון בשיתוף איק"א בנושא אימון אישי בהתמחות להפרעות קשב"

כל כך הרבה "אסימונים" נפלו לי בשנה זו, התובנות הכו בי בעצמה שגרמה לי לבכות לא אחת ולהכות על חטא על הטעויות שעשיתי כאימא, מבלי לדעת ומבלי להתכוון. בקורס גמלה בי ההחלטה שאני רוצה לשנות! לשנות את הגישה אל בני, לשנות את הדימוי העצמי שלו, לשנות את הדרך בה מתייחסים לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז בבית הספר ובכל מקום, בעיקר במשפחתם.

להעביר את מה שאני יודעת עכשיו- הלאה. השינוי הושלם עם לידת בתי השלישית, לפני כ-4 שנים. עזבתי את מקום עבודתי ופתחתי עסק עצמאי לאימון, בהתמחות להפרעות קשב. ב- 6 השנים האחרונות אימנתי עשרות מבוגרים, מתבגרים, הנחיתי קבוצות הורים ובני נוער והרציתי בתחום הפרעות הקשב בפני כל מי שרק רצה לשמוע, ושמעתי הרבה "אסימונים" נופלים….ממש מרכזיה קורסת!

"בקורס גמלה בי ההחלטה שאני רוצה לשנות! לשנות את הגישה אל בני, לשנות את הדימוי העצמי שלו, לשנות את הדרך בה מתייחסים לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז בבית הספר ובכל מקום, בעיקר במשפחתם"

החל מלפני שלוש שנים, גם בתי האמצעית אובחנה כבעלת הפרעת קשב (אין מה לעשות, זה בגנים…) והפעם קיבלתי זאת באהבה. כאימא וכמאמנת, החזון שלי הנו להעביר הלאה את המסר – שניתן להתמודד עם ADHD ולקויות למידה, ואף בהצלחה מרובה, ולהפוך את הלקות- למתנה!

• 15/05/2013
    ההיסטוריה המקוצרת של האימון

הרעיון של אימון אישי היה בסביבה כבר מהזמנים שהמין האנושי הכיר את עצמו. סקירה היסטורית של אחד מקצוע שנמצא בתנופה

• 15/05/2013