המגזין

רפואה למתקדמים: הטכניון מכשיר את רופאי הצפון

חשבתם שרופאים לומדים רק שבע שנים? תחשבו שוב. "בשביל להיות רופא טוב ומעודכן אתה חייב ללמוד כל הזמן", אומר פרופ' דורון קופלמן, המנהל האקדמי של בית הספר ללימודי המשך מתקדמים ברפואה של הטכניון שמספר על החידושים בתחום

15/10/2015

בית הספר ללימודי המשך ברפואה של הטכניון, היחיד מסוגו באזור הצפון, פותח את שנת הלימודים הנוכחית עם שינויים ועדכונים אקדמיים שייתרמו להשבחת הידע הרפואי של הרופאים המתמחים והמומחים שלומדים ומלמדים במסגרתו.

"אחד הדברים החשובים שייקרו השנה בבית הספר זה השילוב של המקצועות הראשיים של הרפואה שהם פנימית, ילדים וכירורגיה במערכת הלימודים", מסביר פרופ' דורון קופלמן, מנהל מחלקה כירורגית בבית החולים העמק והמנהל האקדמי הנכנס של בית הספר.

עד כה הכשיר בית הספר את הרופאים בתחומים שונים ביניהם התמכרויות, גניקולוגיה ומיילדות, אורתופדיה, רופאי משפחה, פסיכיאטריה, רפואת עיניים ועוד. אולם, השנה הורחבה מסגרת הלימודים לכעשרים מקצועות לימוד שונים וביניהם, כבר בסמסטר הקרוב, תחל ההכשרה גם בקורס כירורגיה היוקרתי.

"כמו כן, החל מהסמסטר הקרוב נקיים פיילוט במסגרתו הפעילות של לימודי ההמשך ייחשבו לנקודות זכות שיינתנו גם ללומדים בבית הספר וגם למלמדים", מוסיף קופלמן, "נקודות הזכות יילקחו בחשבון במסגרת השיקולים של הפקולטה גם באספקט של קידום אקדמי".

"החל מהסמסטר הקרוב נקיים פיילוט במסגרתו הפעילות של לימודי ההמשך ייחשבו לנקודות זכות שיינתנו גם ללומדים בבית הספר וגם למלמדים"

כלומר, הלימודים או ההוראה בבית הספר לימודי ההמשך יהוו פקטור לקידום אקדמי.
"כן, הפיילוט הראשון יהיה בחוג לכירורגיה ובמסגרת הדיונים של החוג למועמדים לקידום אקדמי יילקחו בחשבון גם נקודות הזכות שהרופאים צוברים בלימודי ההמשך. זה משהו מאוד מקובל בעולם, כשרופאים נדרשים להוכיח פעילות לימודית והוראתית גם אחרי שקיבלו את תעודת הרופא ורישיון הרפואה. יש לזה חשיבות רבה כי זה מכניס אותנו לתרבות של לימוד מתמשך והוראה מתמשכת".

שבע שנים של לימודי רפואה ועוד התמחות זה לא מספיק?
"הן הוראה והן לימוד זה חלק אינטגרלי מפעילות שגרתית של רופא שמשויך למסגרת אקדמית. יש רופאים במסגרות פרטיות שלא חייבים ללמד או ללמוד אבל כשאתה פעיל במסגרת אקדמית, ורוב בתי החולים הציבורים בישראל מסונפים לפקולטות האקדמיות, אז ההוראה והלימוד זה חלק אינטגרלי מהשגרה ורופאים ברוב המקומות האלה עוסקים בהוראה כחלק מבלתי נפרד מהפעילות הרוטינית שלהם. הם מלמדים סטודנטים, סטאז'רים ומתמחים".

shutterstock_191473361

הוראה ולימוד זה חלק אינטגרלי מפעילות שגרתית של רופא שמשויך למסגרת אקדמית

אם כך, למי מתאימים לימודי ההמשך ברפואה בטכניון?
"לימודי המשך מתאימים לרופאים שפעילים במסגרת רפואית, אחרי קבלת התואר MD ויש להם רישיון רופא והם עובדים כרופאים. הפקולטה לרפואה של הטכניון מסונפת לבתי החולים רמב"ם, כרמל, בני ציון, העמק בעפולה והלל יפה בחדרה אבל אנחנו פונים לא רק לקהל של הפקולטה לרפואה של הטכניון, מכיוון שאנחנו בית הספר ללימודי המשך היחיד בצפון, אנחנו מקווים ומצפים שרופאים מנהריה, צפת, פוריה ובתי החולים של נצרת יצטרפו לפעילות הזאת ואנחנו נהנה והם ייהנו מהפעילות האקדמית המשותפת".בית הספר, מדגיש קופלמן, מאפשר לרופאים השתלמויות, רענון ועדכון ידע, הרחבת אופקים, שיפור איכות הטיפול, עידוד מחשבה יוצרת ומחקר וגם מפגש עם קולגות, שהוא לכשעצמו מפרה ומוסיף לרמה המקצועית, מסביר.

"בשביל להיות רופא טוב ומעודכן אתה חייב להתעדכן כל הזמן. זאת אמת שקיימת הרבה מאוד שנים. רופא צריך ללמוד כל הקריירה שלו ולרענן ידע, זה חלק בלתי נפרד מהיומיום של כל רופא וכך צריך להיות"

"למפגש עם הקולגות, ליחסים הבין-אישיים ולשיחות המקצועיות יש ערך מאוד גדול", כך קופלמן. "העידן שלנו זה עידן של התפוצצות ידע ואינפורמציה ואדם אחד לא יכול להכיל הכל. לכן אינטראקציה בין אנשים והסינרגיזם של שילוב הידע מביא לתוצאה הרבה יותר טובה מאשר כל אחד שפועל במסגרת הידע של עצמו. במקצוע הרפואה אין ספק שהרחבת הידע של הקולגה היא אינסופית ומשמעותית למקצוע ולטיפול".

אז אתם, הרופאים, בעצם גם סטודנטים נצחיים.
"בשביל להיות רופא טוב ומעודכן אתה חייב להתעדכן כל הזמן. זאת אמת שקיימת הרבה מאוד שנים. רופא צריך ללמוד כל הקריירה שלו ולרענן ידע, זה חלק בלתי נפרד מהיומיום של כל רופא וכך צריך להיות. ובגלל זה חשוב שזאת תהיה לא רק בחירה אלא גם דרישה של הפקולטה מהחברים שלה על מנת להתקדם אקדמית וזה מה שאנחנו מנסים ליישם השנה בבית הספר ללימודי המשך של הטכניון, זאת לצד היצע ושפע של קורסים שמתאימים לקהילת הרופאים בכל אזור הצפון".

למידע נוסף על תכניות בית הספר ללימודי המשך ברפואה, אתם מוזמנים לפנות לטל. 04-8295381 | פקס. 04-8295381

עוד כתבות שיעניינו אותך

  • 15/04/2015
    ללמוד לעצב מכשור רפואי שרופאים (ומטופלים) אוהבים

    תכנית לימודים לתואר שני של קמפוס הטכניון בתל אביב מכשירה אנשי מקצוע מובילים לעסוק בעיצוב תעשייתי עם דגש חברתי ורפואי: "לפתח מוצר שפועל זה יחסית קל, אבל לעשות משהו שירצו להשתמש בו זה אתגר אמיתי" אומרים מומחים בתחום

הריני מסכים/ה בזאת כי ברצוני לקבל מידע פרסומי מהטכניון מכון טכנולוגי לישראל ו/או מוסד הטכניון למחקר ופיתוח בע"מ ו/או מי מטעמם, והמידע אודותיי יישמר במאגר לצורכי דיוור ישיר לרבות באמצעות דואר, טלפון, פקס, דואר אלקטרוני, הודעות טקסט וכיו"ב. ידוע לי כי בכל שלב אוכל להודיע על רצוני להפסיק את קבלת המידע הפרסומי באמצעות משלוח הודעה בכתב לכתובת דוא"ל: CS.Marketing@trdf.technion.ac.il

The Butterfly Button